Kompisar börjar min utbildning + konstig växt

Kompisar börjar min utbildning + konstig växt
I drömmen berättade den ena att hon hade påbörjat samma universitetsutbildning som jag har. Det var en stor chock eftersom jag aldrig hört henne prata om att hon önskade ha samma yrke som mig. Hon hade redan läst på universitet 4 år men skulle nu alltså ge sig in i en ny lång universitetsutbildning. Jag tyckte eg det var skitkul att hon skulle ägna sig åt samma yrke som mig, men det kändes väldigt konstigt att hon inte hade berättat att hon börjat den utbildningen. En stor del av drömmen försökte jag prata med henne om varför, och jag blev frustrerad över att inte få något direkt svar! Jag försökte och försökte, menade på att om man redan genomgått en lång utbildning och har ett jobb med en helt ok lön så måste det väl finnas en väldigt stark drivkraft om man hoppar av det och börjar om på nytt med en ny utbildning? Men, nej, hon kunde inte ge något svar. Inte heller på varför hon inte berättat tidigare, hon hade nämligen redan gått 1 år på utbildningen.  Jag kände mig desperat och försökte höra av mig på både sms och telefon men fick inga svar på mina frågor.
Sen fick jag reda på att även den andra kompisen gått 1 år på min utbildning. Även där blev jag glad i grund å botten att hon skulle få samma yrke som mig men jag kunde inte fatta varför hon inte nämnt det när vi sågs! Kände mig sviken. Försökte väl prata med henne också har jag för mig, utan att lyckas. Fick också reda på att en kompis till en av tjejerna även hon hade hoppat på min utbildning samtidigt som de andra.
Sen minns jag en bild från en stor föreläsningssal där dom 3 satt och jag minns eg inte så mkt mer av den scenen..
Jag vet inte om följande var en del av samma dröm eller en ny, det kändes som att allt gick in i varandra.
Jag var på en stor arbetsplats där jag hade haft praktik tidigare och gick väl runt och funderade på om jag skulle söka jobb där och i så fall på vilken avdelning. Den arbetsplatsen är på min hemort, nu bor jag på en annan ort. Så i drömmen var det väl också en fråga om att flytta hem, även fast det mer var en oundviklig konsekvens av att just den arbetsplatsen låg där.  En kille jag har känslor för, som har känts distanserad mot mig på sistone, såg jag också där och antingen sökte jobb eller jobbade redan där.
Jag stod utanför arbetsplatsen och pappa satt i en bil. Jag kom på att jag glömt min jacka i ett skåp. Pappa sa att han skulle åka hem, kunde inte vänta på mig. Jag sa frågade om han förstod att det bara tar 5 min att hämta jackan? Jo, sa han, men jag förstod att han inte trodde på det, han var orolig att det skulle dra ut på tiden.
Jag övervägde snabbt om jag skulle åka kommunalt hem. Men hade inget busskort och det hela kändes krånligt. Jag tänkte att jag får åka tillbaka imorrn och hämta jackan. Men jag blev irriterad och ledsen på pappa, satte mig i baksätet och var jätteledsen.
Drömde senare att jag mamma och pappa satt vid ett litet matbord och att det stod en växt där. Det var mycket märkligt, men inte i drömmen förstås. I drömmen hade pappa något problem med prostatan och växten var på nåt sätt en växt som skulle producera nån medicin eller hjälpmedel. Han hade fått nåt av läkaren som han hade satt i jorden.
Den ramlade och jag började hjälpa till, men sen kändes det lite äckligt, pga att den hade nåt med pappas prostata att göra. Ingen kruka, jorden föll ut över bordet så att växten låg där med lite blottade rötter. Jag sa att dom fick fixa med växten.
Eftersom drömmen kändes så stark och verklig tänker jag att den kanske vill förmedla något. Jag förstår inte vad. Tacksam om du vill ge något tips.
Med vänliga hälsningar

tolkning av drömmen

 

I sin helhet handlar nog drömmen om en process i ditt liv som jag inte har kännedom om, men jag ger dig lite feedback på en del symboler i drömmen:

Det finns ett visst mått av känslomässigt begär i drömmen som du söker tillfredställa utifrån….att andra ska agera såsom du vill för att du ska må bra, vilket inte lyckas, det skapar bara mer lidande för dig. Är det något du känner igen?
Du ”jobbar” med dig själv, söker dig själv i drömmen…..söker dig hemåt (inåt, till dig själv)…men föräldrarns prägling är ett hinder…..pappa styr din väg, du sitter bak och känner dig ledsen…(kraftlös, utan potens?)
Dina rötter är blottade, det är din medicin. Ta vara på rötterna och läk dem…..överlåt inte jobbet åt dina föräldrar, ditt liv är ditt ansvar. Väx upp!
Vänligen Arja
Annonser

4 responses to “Kompisar börjar min utbildning + konstig växt

 1. Vänliga hälsningar

  Tack så mkt för ditt svar! Det var till stor hjälp. Jag kan känna igen mig i det du skriver. Att må dåligt pga hur andra agerar, önska att det vore annorlunda. Och det där med baksätet i bilen och att föräldrarnas prägling är ett hinder känner jag igen mig i verkligen.
  Förstår inte riktigt hur växten kan vara min medicin? Det var så tydligt i drömmen att det var pappas. Jag kände sån stark äcklan mot den också.

  Blottade rötter känns som väldigt symboliskt, som ens grund, ens ursprung.. När växten föll och jorden rann bort så att rötterna blev blottade och jag kände starkt att mamma och pappa får ordna det, menade du att tolkingen kan bli att jag överlåter på dom att liksom ”hela” mitt förlutna, se till att rötterna är i den näringsrika jorden som dom behöver? Kan äcklan jag kände stå för den starka motviljan att ta eget ansvar för det?

  Tack igen!

 2. Det är du som har tolkningsföreträdet, drömmen är din….så min tolkning behöver inte stämma, du ska lita på din egen känsla. Men om drömmen vore min tolkar jag växten som en möjlighet till förändring (läk-are) som helar genom att blotta sina rötter (sår?) Pappa har satt fröet. Ni sitter vid ett matbord (föda, näring).
  Dina föräldrar är en del av dig, ditt ursprung. Du känner äckel och vänder dem ryggen…..Hur känns det?
  En möjlig tolkning kan också vara att tiden är inne för dig att klippa de band som är destruktiva i er relation. Och behålla det som ger växt och näring.

  God natt, Arja

 3. Hej!
  Inatt drömde jag att jag hittade en lucka i taket på övervåning. När man öppnade den och gick upp fanns det massa rum där, bl a ett kök som var ganska modernt. Det var mycket vitt och det fanns ett ”ställ” för brickor och tallrikar, sånt som finns på cafèn. Det var en brun trappa på höger sida som ledde ner och även en grön mindre trappa för barn.

  Liknande drömmar har jag haft tidigare då det också varit en lucka i taket och massa rum när man kommer upp, men då hade jag inte sätt köket.

  Undrar varför jag drömmer detta, skulle du kunna svara på det?

  Tack

  • Generellt kan man säga att taket representerar huvudet, intellektet…så du hittar många nya rum inom dig. Expansion av positiva insikter och uttryck, vidgat medvetande och ett ”modernare” synsätt på livets aspekter….barnets sårbarhet och öppenhet för något nytt finns med. Kanske finner du din egen väg nu?

   Vänligen Arja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s